Nobø

Watt-kalkulator

Hvor mange Watt trenger jeg pr rom?

Du trenger panelovner på til sammen 1500W.

Les mer om hvordan du velger riktig panelovn »

Velg boligtype

Sjekk hvor mye du kan spare i strøm ved å velge panelovner fra Nobø

Velg boligtype

Kjøpsveileder

Slik velger du panelovn og riktig tilbehør

Support/FAQ

Panelovner

Hvor produseres Nobø panelovner?

Nobø panelovner produseres ved vår fabrikk på Stjørdal i Nord-Trøndelag

Hva er varmestyring?

Varmestyring er systemer som kontrollerer temperaturen i en bolig eller annet bygg.

Ved hjelp av en mottaker på panelovnene reguleres temperaturen etter innstillinger du har programmert på forhånd. Systemene kan i tillegg styre annet elektrisk utstyr som lamper, kaffetraktere og motorvarmere.

Med varmestyring kan du spare penger mens du sover eller er på jobb. Målinger viser at styringssystemer kan redusere strømforbruket ditt med opptil 25 prosent. I tillegg til lavere strømregning, vil du oppleve økt trivsel som følge av jevn, forutsigbar temperatur og bedre inneklima. I snitt går rundt halvparten av energiutgiftene våre til oppvarming, og de fleste kan dermed redusere strømutgiftene betydelig ved å effektivisere strømbruken.

Styringssystem fra Nobø er et effektivt enøk-tiltak og sparer både penger og miljøet.

Er det gunstig å ha flere panelovner i samme rom?

Det kommer an på hvordan rommet er. Flere ovner kan gi en bedre varmefordeling enn bare én. Som en tommelfingerregel bør det være en ovn under hvert vindu.

Hvor stor ovn trenger jeg for å varme opp x kvadratmeter?

Det er selvfølgelig avhengig av hvor godt huset er isolert. Som regel er 60Wper kvadratmeter et godt utgangspunkt. Husk at det er bedre med for stor ovn enn for liten. Ovnen bruker ikke mer strøm enn nødvendig uansett. Les mer om hvordan velge riktig størrelse på din panelovn.

Hvordan kan jeg finne ut hvilken ovn som passer meg?

Bruk nettsidene våre og finn et design du liker. Mål opp rommet og regn ut hvor stor effekt du behøver, 60W per kvadratmeter. Deretter velger du en ovn størrelse som minimum dekker behovet. Jo større ovn dess raskere klarer den å heve temperaturen etter senking. Les mer om hvordan velge riktig størrelse på din panelovn.

Kan jeg montere panelovnen selv?

Ja, alle våre ovner kan leveres med ledning og plugg.

Hvordan holder jeg fyringsprisene nede uten å miste komfort?

For det første må du sørge for å ha moderne ovner og termostater for å få en jevn temperatur. Det betyr at du ikke betaler for mer strøm enn du behøver. I tillegg bør du montere et styringssystem som sørger for å senke temperaturen noen få grader når du ikke er tilstede. Her er det mye å spare!

Nobø Energy Control

Kan jeg benytte mine eksisterende Nobø-mottakere?

Ja, hvis du har mottakere til Orion 700 (produsert fra 2006). Mottakere til eldre Nobøstyringer kan ikke benyttes.

Kan jeg styre alle typer ovner?

Alle typer ovner kan styres av/på med stikkontaktmottaker, men du får best funksjonalitet på ovner hvor du kan ha integrert mottaker (Nobø-ovner nyere enn 1997 og Siemens/Dimplex Unique, Classic eller Topaz).

Kan jeg styre varmekabler med Nobø Energy Control?

Ja, ved hjelp av Nobø TRB36 700 gulvtermostat Det finnes også mulighet for å styre nattsenk-inngang på gulvtermostater av andre fabrikat. Ta i så fall kontakt med din elektriker for råd.

Kan jeg styre lys og andre enheter?

Ja, både lys og andre enheter som motorvarmer og kaffetrakter kan styres av/på via apparatmottaker. 

Kan jeg fjernstyre varmen i huset med Nobø Energy Control?

Ja, man kan enkelt sette opp varmeprogrammer som passer husholdningen, samt senke temperaturen i rom man ikke bruker eller fjernstyre ovnene via app uansett hvor i verden man er.

Kan jeg fjernstyre varmen på hytta med Nobø Energy Control?

Med Nobø Energy Control kan du styre varmen på hytta såfremt du har internettilgang der. Det betyr at du kommer til varm hytte, og slipper å bekymre deg for om du husket å sette ovnen i frostsikring før du dro derfra. Fleksibiliteten gjør at du lett kan justere varmen hvis planen om hyttetur plutselig blir endret.

Hvis du ikke har internett på hytta kan du bruke GSM-løsningen vår Orion og Defa Smartbase sammen med Nobø Orion 700 for å styre hyttevarmen. 

Ikke alle i familien har Smarttelefon. Hvordan løser vi dette?

Du kan enkelt sette opp et batteridrevet bryterpanel Nobø Switch som gir alle i huset mulighet til enkel overstyring av systemet.

Er det vanskelig å oppgradere systemet når det kommer nye funksjoner?

Nei, når Nobø Energy Control er tilknyttet internett gjøres oppgraderinger automatisk. Nye versjoner av Nobø Energy Control App oppgraderes via AppStore og Google play.

Hvor mye strøm kan jeg spare med Nobø Energy Control?

Uavhengige målinger viser at man kan forvente en reduksjon i strømforbruket til oppvarming med ca 25% hvis man senker temperaturen om natten og når man er på jobb/skole. Aktiv bruk av overstyringer ved andre fravær vil øke besparelsen ytterligere.


Fant du ikke svar? Ta kontakt med oss! »