Nobø

Interiørtips og
panelovner

Vi som jobber med Nobø er opptatt av varme og hyggelige hjem, og er glad i moderne og tidløs nordisk design. Her har vi samlet inspirasjon, tips og råd om interiørtrender – og panelovner. Vi har hentet eksperthjelp både fra vår egen produktdesigner og ikke minst fra interiørstylist Jannicke Kråkvik. 

Vi håper du finner inspirasjon og tips til ditt hjem, og at du går en varm og lun vinter i møte! 

Foto: Siren Lauvdal

En fargerik vinter i vente

Det er ikke bare gradestokken som endrer farge og går mot blått når vinteren nærmer seg. Også interiørtrenden beveger seg forsiktig inn i en mer fargerik verden med dypere toner av blått, mintgrønn, okergult, beige, grått og sort. De dristigste vil gå for mørke vegger, noe interiørstylist Jannicke selv har gjort.

Mange tenker at lyse rom er det som må til for å overleve de lange og mørke kveldene. Selv har jeg våget meg til mørkere vegger og rom, og det trives jeg best med - Interiørstylist Jannicke.

Foto: Margaret M de Lange. Kunde: Jotun Lady Balance. Farger: Whispering red, Anonymous og Minty Breeze.

Kontraster

Det myke møter det harde når materialer som fløyel og velur, røff lin og lyst treverk settes opp mot messing, farget marmor og industrielle lamper. God kvalitet er i fokus: «Håndverk er viktigere enn på lenge. Håndlaget keramikk er et must-have og finnes i utallige varianter», påpeker interiørstylisten.

Kanne Push Coffe Maker fra Muuto. Pute fra Bolia.com. Marmorfat fra Nordstjerne.eu. Puff fra The Apartment København.


Sakte beveger vi oss bort fra det helt rustikke. I stedet bringer vi inn moderne vintage og art deco-inspirert design med stramme og myke linjer, gjerne på en og samme gang. Kontrastene er viktigere og vi søker alle etter den lille personlige touchen.

En klar endring er at vi bruker veggene mer enn før, særlig plakater og trykk blir hengt opp. Utvalget på grafiske trykk har skutt i været og kvaliteten har bare blitt bedre og bedre. Og er det noe annet vi kan henge på veggene, så er det nettopp vakre panelovner. 

 • Prikken over i-en

De fleste av oss bruker mye tid på valg av farger og møbler når vi pusser opp. Et tips er å også tenke på panelovnene helt i startfasen av oppussingen.

Å velge panelovner som passer inn, vil heve helthetsinntrykket og gi en balanse og ro til et rom. «Glemmer du panelovnene kan de bryte med harmonien og virke forstyrrende», sier interiørstylisten.

«Selv har vi nettopp pusset opp og endelig kvittet oss med de eldgamle panelovnene. Først da gikk det opp for meg at det faktisk fantes flere typer ovner å velge i, og at ovner også kan være noe annet enn bare nødvendig og funksjonelt», forteller interiørstylisten. 

Riktige panelovner kan bli prikken over i-en i et nytt eller nyoppusset hjem.

 • Velg riktig panelovn til ditt hjem

Tradisjonelle hvite panelovner passer fint i klassiske, lyse hjem der en ønsker at ovnen skal være usynlig og i harmoni med resten av interiøret. Et mer moderne lyst interiør kan gjerne ha en klar, hvit glassovn som Nobø Top eller Top Glass. I tøffere interiør med f.eks. grå vegger kan en våge seg til en mørk glassovn.

Velg ovn etter personlig smak, innredning, farger og stilen på boligen, er interiørstylistens klare råd.

«Personlig liker jeg at elementer som TV, musikkanlegg, panelovner, stikkontakter og lysbrytere er så nøytrale og usynlige som mulig. Jeg foretrekker panelovner som er enkle og som harmonerer med interiøret og fargene i rommet. Men jeg har også sett hjem med kule ovner i glass som faktisk står frem som designelementer, på lik linje som lamper, en stol, eller et annet objekt. Det hele kommer an på hvilken stil man har, type bygg, type rom», forteller interiørstylisten.

Tips fra produktdesigneren

«Vår helt nye ovn, Nobø Top, har et design som viderefører de kjente elementene fra Nobø med runde hjørner og stramme linjer. Med skjult luftutslipp på toppen av ovnen framstår ovnen som ren og lekker, noe som gjør at den passer godt inn i de fleste miljøer.

Nobø Top Glass er som et smykke i rommet. Glassfronten gjør ovnen til et møbel som kan være diskret i hvitt, eller fremheves i antrasitt. Alle detaljer er nøye gjennomtenkt for å gi det lille ekstra. Frontboltenes overflate reflekterer lys på en helt spesiell måte. Kanten på glasset er polert i en avrundet C-slip som gjør formen stram men vennlig.

 • Rendyrket skandinavisk design

I de nye panelovnene fra Nobø har vi rendyrket det skandinaviske, rene formspråket hvor enkelhet, forseggjorte detaljer og ærlig materialbruk står sentralt. Ovnene er diskret i sitt uttrykk, og passer derfor til alle interiører.

«Skandinavisk design har en lang tradisjon for design som er ærlig og funksjonell. Stoltheten rundt det å produsere kvalitet sitter dypt i nordmenns ryggrad, og det gjør noe med produktene vi lager», sier vår produktdesigner Elin.

Skandinavisk design har en lang tradisjon for design som er ærlig og funksjonell

Også i markedsmateriellet har det skandinaviske kommet fram gjennom interiørstylistens touch. «Vi ønsket å vise Nobø sine produkter i et klassisk og moderne, skandinavisk hjem for å understreke at ovnene både kan være nøytrale og moderne designelementer», forklarer stylisten. 

Resultatet av rendyrkingen av det skandinaviske og funksjonelle designet er panelovner som varer. Vår produktdesigner forklarer hva som gjør ovnene tidløse:

«At et produkt er tidløst betyr ikke at det er knyttet til en bestemt tidsepoke. Et tidløst produkt har verdier og egenskaper som er gyldige uavhengig av når det er laget eller designet. Mange såkalte «tidløse» designprodukter har likevel gjerne et karakteristisk formspråk som knytter det til en spesiell epoke, slik som for eksempel Arne Jacobsens stoler. Det som gjør produkter “tidløse” er at de er laget med ærlighet til funksjon og materialer. Moter og trender endrer seg raskt og kan gi ulike resultater i form av produktstyling. Men produkter som ser forbi de kortvarige trendene og fokuserer på det menneskelige behov, har gyldighet lenge utover sin tid. Slik er det med Nobøs ovner». 

 • «Usynlig» panelovn eller designelement?

Panelovner finnes i mange varianter, fra helt enkle til designovner. Hva du skal velge kommer an på stilen og fargene i rommet.

Klassiske leiligheter og hus bør ha panelovner med enkel og rolig design som blir en del av helheten. Et mer moderne lyst interiør kan gjerne ha en klar, hvit glassovn som Nobø Top eller Top Glass. Mørkere eller mer moderne interiør kan absolutt ha ovner som står frem på lik linje med et møbel eller designelement.

Tommelfingerregelen til Jannicke er klar: «Uansett stil, ville jeg ha valgt lyse ovner i lyse interiør. Antrasitt eller sorte om du har mørkere vegger eller mye grått og sort ellers i interiøret».

 • Kaldt ute – lunt inne

Vinterhalvåret er tiden for å hygge seg inne når det er kaldt ute. En god og lun stemning kommer ikke bare fra gode ovner, men fra god belysning, en mengde levende lys og varme tekstiler.

Mange tenker at lyse rom er det som må til for å overleve de lange og mørke kveldene, men interiørstylisten tenker annerledes:

«Jeg har de siste årene våget meg til mørkere vegger og rom og trives best med det. Ønsker en derimot ikke å male veggene mørke finnes det andre triks: Tekstiler og levende lys luner et rom. Stemningbelysning i form av lamper er også bra. Dropp det sterke taklyset og gå for en mer stemningsfull punktbelysning med bord og gulvlamper».

 • Plasser ovnen på vegg eller hjul

Tenk nøye igjennom hvor du har behov for varme. Panelovner skal hovedsaklig plasseres under vinduer for å unngå det som kalles kaldras, men det er ikke sikkert du trenger ovner under hvert vindu i hele huset. Velg ovner under vinduene der du vet du har behov. Har du flere vinduer på rad vil det alltid se mest ryddig ut å ha like ovner under alle eller annen hvert vindu.

Har du vinduer som strekker seg fra gulv til tak, er interiørstylistens råd å henge ovnen på en vegg i nærheten av et annet møbel som en konsoll, skap eller hylle. På den måten vil ikke ovnen rope altfor høyt, men bli en del av interiøret den står sammen med.

Og vil du ikke skru ovnene opp på vegg er det godt å vite at Nobø sine ovner med et enkelt klikk kan settes på hjul. Da får du ovner som både er tøffe og som enkelt kan flyttes etter behov – perfekt for de med vinduer fra gulv til tak og for dem som ikke ønsker å ha alt for mange ovner montert på veggene.

Beige is the new grey

Trendene for vår og sommer 2015 er en forlengelse av vinteren. Fargene blir freshere, klarere og sammen med nude og oker kommer terrakotta, burgunder, brent oransje og rødt.

Jeg holder en knapp på at beige is the new grey, og at vi går en varm, frodig og fargerik sommer i vente», avslutter interiørstylist Jannicke. 

Diverse bilder

 • Jannicke Kråkvik

  Interiørstylist, Kråkvik&D`Orazio

 • Elin Ausen Idsø

  Produktdesigner, Nobø